Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Zoete aardappelfriet met hamburgers

Ingrediënten:

1 kilo zoete aardappelen

2 eetlepel olijfolie

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder

2 teentjes knoflook

zeezout

lente-ui en ringetjes rode peper, eventueel ter garnering

bakpapier

500 gram rundergehakt

1 ei

2 handjes paneermeel

1 rode peper, fijngehakt

1 eetlepel Heinz Tomato Ketchup

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder

½ theelepel kerriepoeder

een paar takjes verse tijm 

1 teentje knoflook

een snufje zout

2 rode uien

Heinz [Seriously] Good Mayonaise, naar smaak

  • Porties: 4

Methode:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Was de aardappelen af onder de kraan en dep deze droog. Laat de aardappelschil zitten en snijd de aardappel in frieten.

3. Doe de aardappelfrietjes in een ruime kom. Pers ondertussen de teentjes knoflook uit en voeg dit toe aan de aardappelfrietjes. Voeg ook de olijfolie, de specerijen en wat zout toe en meng dit alles door elkaar met behulp van twee lepels.

4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg alle aardappelfrietjes netjes naast elkaar op de plaat. Rooster ze gedurende 30 minuten gaar en draai ze eventueel halverwege even om.

5. Voeg het gehakt toe in een kom en meng dit met de tijmblaadjes samen met het ei, het paneermeel, de Heinz Tomato Ketchup, de tijm, specerijen rode peper, wat zout en de knoflook toe. Kneed alles goed door en vorm er met je handen vier hamburgers van het gehaktmengsel.

6. Snijd de rode ui in dunne ringen. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de hamburgers gedurende 10 à 12 minuten op middelhoog vuur gaar. Voeg de ringen rode ui ook toe aan de pan en bak ze even mee.

7. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes. Snijd een halve rode peper eventueel ook in ringetjes, voor de garnering.

8. Verdeel de zoete aardappelfriet over de borden en garneer dit eventueel met wat ringetjes lente-ui en rode peper. Leg op elk bord een hamburger en verdeel de gebakken rode ui erover. Garneer de burgers eventueel met twee takjes verse tijm. Maak elk bord af met een flinke schep Heinz [Seriously] Good Mayonaise en Heinz Tomato Ketchup naar smaak.

print