Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Zoete aardappelfriet met hamburgers

Ingrediënten:

voor de aardappelfriet:

1 kilo zoete aardappelen

2 eetlepels olijfolie

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel komijn 

2 teentjes knoflook 

zeezout 


voor de garnering eventueel wat lente-ui en ringetjes rode peper 


voor de hamburgers:

 500 gram rundergehakt

1 ei 

2 handjes paneermeel 

1 rode peper, fijn gehakt 

1 eetlepel ketchup 

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel komijn 

½ theelepel kerriepoeder

een paar takjes verse tijm  

1 teentje knoflook 

een snufje zout 

2 rode uien 

Heinz [Seriously] Good Mayonaise

  • Porties: 4 personen

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Was de zoete aardappelen af onder de kraan. Dep ze droog. Laat de schil zitten en snijd ze in frieten. 
  3. Doe de frieten in een ruime kom. Pers de teentjes knoflook uit en voeg dit toe. Voeg ook de olijfolie, de kruiden en wat zout toe. Hussel alles goed door elkaar met behulp van twee lepels. 
  4. Bekleed een bakplaat met papier. Leg alle frieten netjes naast elkaar op de plaat. Rooster ze gedurende 30 minuten gaar. Draai ze eventueel halverwege even om. 
  5. Doe het gehakt in een kom. Rits de tijmblaadjes van de takjes en doe dit bij het gehakt. Voeg ook het ei, het paneermeel, de ketchup, de kruiden, de rode peper, wat zout en de knoflook toe. Kneed alles goed door en vorm er met je handen vier hamburgers van. 
  6. Snijd de rode ui in dunne ringen. 
  7. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de hamburgers gedurende 10 à 12 minuten op middelhoog vuur gaar. Voeg de ringen rode ui ook toe aan de pan en bak ze even mee. 
  8. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes. Snijd een halve rode peper eventueel ook in ringetjes, voor de garnering. 
  9. Verdeel de zoete aardappelfriet over de borden en garneer dit eventueel met wat ringetjes lente-ui en rode peper. 
  10. Leg op elk bord een hamburger en verdeel de gebakken rode ui erover. Garneer de burgers eventueel met twee takjes verse tijm. Maak elk bord af met een flinke schep Heinz [Seriously] Good Mayonaise
 
print