Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

The Bombay Burger

Ingrediënten:

400 gr rundergehakt

2 tl garam masala

1/2 tl komijnpoeder

1 tl paprika poeder

Saffraandraadjes, in een vijzel tot poeder vermalen

1 ei

Handje paneermeel

4 hamburgerbroodjes

1 eetrijpe mango

1/2 komkommer

1 rode peper

1 rode ui

1 limoen

Verse peterselie

Zout en peper naar smaak

Blaadjes sla (garnering)

Heinz Tomato Ketchup

 

  • Porties: 4

Methode:

1. Meng het rundergehakt met de garam masala, komijnpoeder, paprikapoeder en het poeder van de saffraandraadjes. Voeg het ei en wat paneermeel toe aan het rundergehakt en meng dit goed door elkaar. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te nat is.
2. Vorm 4 burgers met je handen en laat de burgers 20-30 minuten opstijven in de koelkast.
3. Bak de burgers gaar in een grillpan of lekker op de barbecue.
4. Hak de mango en komkommer in fijne blokjes. Snijd de rode ui en peper in dunne ringen en voeg toe aan het mango/komkommer mengsel. Voeg hier wat fijngehakte peterselie aan toe en het sap van een limoen. Als laatste breng je de mango salsa op smaak met wat zout en peper.
5. Nu kun je de hamburgerbroodjes gaan beleggen. Snijd de broodjes open en beleg deze met een blaadje sla, de hamburger, Heinz Tomato Ketchup en een schepje mango salsa. Geniet van je Bombay Burger!

print