Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Sweet Chilli Scampi

Ingrediënten:

36 rauwe tijgergarnalen (of scampi)

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels Heinz Sweet Chilli Sauce (liever pittig? Dan Hot Chilli Sauce)

Fijngemalen citroenschil en sap van een halve citroen

3 knoflooktenen, geperst

6 grote / 12 kleine satépikkers, geweekt in koud water

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 25 minuten

Methode:

Pel de scampi, maar laat de staart eraan. Maak een kleine snede in de rug van elke scampi en verwijder het darmkanaal. Meng de andere ingrediënten in een grote niet-metalen kom. Roer de scampi in het mengsel, bedek met vershoudfolie en laat het geheel minstens 30 minuten marineren in de koelkast (idealiter enkele uren). Prik 3 scampi op iedere satéprikker. Gril de scampi 3-4 minuten op de BBQ, regelmatig kerend, totdat ze stevig en gaar zijn. Serveer met salade of rijst en extra Heinz Sweet Chilli Sauce

print