Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Superhelden Lasagne

Ingrediënten:

1 courgette

1 aubergine

2 wortelen

2 zoete puntpaprika's

2 stengels groene selderij

peper en zout

olijfolie

1/2 theelepel komijnpoeder

1/2 theelepel paprikapoeder

1/2 theelepel anijspoeder

2 rode uien

1 pot Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese

5 vellen lasagne

1 handvol pijnboompitten

enkele blaadjes basilicum

1 bloemkool

100 ml kippenbouillon

150 gr geraspte kaas

1 snufje nootmuskaat

peper en zout

 • Porties: 4
 • Bereidingstijd: 60 minuten

Methode:

Groente op de BBQ

 1. Bereid je BBQ voor op matige temperatuur (ongeveer 200°C).
 2. Terwijl je wacht tot het vuur de juiste temperatuur heeft snij je de courgette en aubergine in plakjes van ongeveer een halve cm. Besprenkel de courgette en aubergine met zout. Zet tien minuten opzij tot ze parelen.
 3. Zet een pan op het vuur en giet hierin de olie samen met de droge kruiden. Laat deze 2 minuten opwarmen zodat ze de smaak mooi lossen.
 4. Snipper ondertussen de ui, wortel en selderij en voeg deze na 2 minuten toe aan de gietijzeren pan. Gaar tot ze zacht zijn.
 5. Leg ondertussen op de overige ruimte op je rooster de te grillen groentes (paprika, aubergine, en courgette). Grill tot ze een mooi grillpatroon hebben en gaar zijn.
 6. Leg de groenten opzij tot het vormen van de lasagne.

Bloemkool kaassaus

 1. Kook de bloemkool gedurende 20 minuten in groentebouillon. Zorg dat de bloemkool gaar is en nagenoeg uit elkaar valt. Wil je nog een extra bbq smaak toevoegen aan deze saus. Probeer dan de bloemkool iets vroeger uit de bouillon te halen en gril hem tot hij boterzacht wordt.
 2. Doe de gare bloemkool in een blender met 100 ml. bouillon en 100 gr. kaas. Voeg nootmuskaat peper en zout toe naar smaak en mix alles tot een mooie kaassaus. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de saus wat vloeibaarder mag zijn (hangt wat af van de grootte van je bloemkool).

Samenstellen van de superhelden lasagne

 1. Bij het samenstellen van de lasagne beginnen we met een laag Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese met daardoor de mengeling van ui, selderij en wortel. Leg hierboven op een laagje gegrilde aubergine.
 2. Voeg een lasagnevel toe en leg daarop de gegrilde courgette, een deel kaasmengsel en de gegrilde paprika.
 3. Voeg opnieuw een vel lasagne toe en herhaal voorgaande stappen tot je lasagne de gewenste hoogte heeft. Eindig met een laag kaassaus en voeg hieraan nog wat extra gratinkaas toe voer een mooie korst. 

Bereiden

 1. Plaats de lasagne terug op de BBQ op een indirecte zone (verdeel de kolen naar de zijden van je BBQ of gebruik een heat deflector). Gaar de lasagne voor ongeveer 20-25 minuten met gesloten deksel tot de korst mooi goudbruin kleurt.
 2. Terwijl de Lasagne in de BBQ staat rooster je een handvol pijnboompitten en snipper je wat verse basilicum om over de heerlijke superhelden lasagne te strooien.

 

print