Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Spaghetti met geroosterde pompoen en spekjes

Ingrediënten:

1 oranje pompoen

25 ml olijfolie

2 teentjes knoflook

een paar takjes verse rozemarijn

peper en zout

300 gram (volkoren) spaghetti

1 ui

200 gram spekjes

1 pot Heinz Seriously Good Pastasaus Bolognese

een blokje Parmezaanse kaas

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 45 minuten

Methode:

  1. Was de pompoen onder de kraan en droog 'm af. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de draderige binnenkant en de pitten met behulp van een lepel.
  3. Snijd de pompoen daarna in parten en vervolgens in blokjes (iets groter dan dobbelstenen). Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de pompoenblokjes daarop.
  4. Doe de olijfolie in een kopje. Pers de teentjes knoflook uit en roer dit door de olie. Giet de knoflookolie over de pompoen.
  5. Haal de naaldjes van een paar takjes rozemarijn en strooi dit over de pompoen. Breng op smaak met wat peper en een beetje zout.
  6. Schuif de pompoen voor 30 minuten de oven in. Schep eventueel halverwege even om.
  7. Kook het water voor de spaghetti. Kook de pasta vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui eventjes aan.
  9. Gooi daarna de Heinz Seriously Good Bolognese saus erbij en verwarm dit op een laag vuur.
  10. Bak intussen in een koekenpan de spekjes uit. Extra boter of olie toevoegen is niet nodig. Laat de spekjes daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.
  11. Giet de spaghetti af en schep dit in de hapjespan met de saus. Schep voorzichtig door elkaar.
  12. Doe de pompoenblokjes erbij en schep ze door de pasta en de Heinz Seriously Good Pastasaus Bolognese. Verdeel tot slot de uitgebakken spekjes erover.

Serveer met eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.

 

print