Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Spaghetti frutti di mare met Heinz Seriously good pastasaus traditional

Ingrediënten:

2 venkels

2 tenen knoflook

takje tijm

olijfolie

peper en zout

scheutje water (2 eetlepels)

hand vol trostomaten

1 chili peper

lente-ui (1 stuk)

reuzengarnalen (8 stuks)

300 gram calamares

Heinz Seriously good pastasaus traditional

300 gram verse spaghetti

verse oregano

100 gram feta

een paar takjes verse peterselie

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verwijder het venkel groen en leg opzij. Snijd de venkel in grote stukken en leg ze in een ovenschaal samen met een teen knoflook en een takje tijm. Doe er een eetlepel olijfolie bij en schud alles door elkaar. Kruid met peper en zout en doe er een scheutje water bij.
  3. Zet in de oven voor 10 minuten. Doe daarna de kleine tomaatjes in de ovenschaal en zet de ovenschaal nog eens 10 minuten in de oven.
  4. Snijd een chili pepertje en een teen knoflook fijn. Bak aan in en scheut olijfolie.
  5. Snijd het wit van de lente-ui fijn en voeg toe bij de peper en knoflook. Het groen houd je bij voor later.
  6. Bak de calamares en de garnalen volgens de verpakking in dezelfde pan en doe er een de Heinz Seriously good pastasaus traditional bij.
  7. Zet een kookpot met water op het vuur. Kruid het water met zout. Als je water kookt doe er dan de pasta bij.  Verse pasta heeft maar 3 minuten nodig.  Doe een lepeltje van het kookwater bij de saus. Giet de pasta af en voeg samen bij de saus.
  8.  Haal de venkel en de tomaatjes uit de oven.
  9. Pluk de takjes oregano, snijd het groen van de lente-ui fijn.
  10. Doe de pasta in een kom, leg de venkel en de tomaatjes erbij, verkruimel de feta erover, werk af met de oregano, de lente-ui een paar pluksels venkel groen en verse peterselie.

 

print