Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Pasta met gehaktballetjes met Pancetta en Parmezaan

Ingrediënten:

1 teentje knoflook

± 25 ml olijfolie

250 gram cherrytomaatjes (aan de tak)

350 gram groene asperges

Peper en zout

75 gram Parmezaanse kaas

150 gram Pancetta

400 gram rundergehakt

500 gram (vlinder)pasta

1 courgette

Heinz Seriously good pastasaus traditional

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20 minuten

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers het teentje knoflook uit en roer het door de olijfolie.
  2. Spoel de tomaatjes af onder de kraan, maar laat ze wel aan de tak zitten. Dep ze voorzichtig droog. Spoel de asperges af onder de kraan en snijd de houtachtige onderkant eraf.
  3. Pak er een grote ovenschaal bij en leg een velletje bakpapier op de bodem. Je kunt ook een bakplaat met bakpapier gebruiken. Leg de tomaatjes en de asperges op het bakpapier en giet de knoflookolie erover. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groente vijftien minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd de pancetta in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gehakt. Rasp de Parmezaan grof en voeg dit eveneens toe. Kneed alles goed door elkaar en draai er kleine balletjes van.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rustig gaar. Dit duurt zo'n tien minuutjes.
  6. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Snijd de courgette in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de courgetteblokjes een minuutje of vijf aan. Voeg dan de Heinz Seriously good pastasaus traditional toe en verwarm dit even een paar minuten mee.
  8. Verdeel de pasta over de borden. Schep over elk bord een paar lepels pastasaus. Snijd de asperges in drieën en verdeel ze over de borden. Leg de gehaktballetjes erbij en garneer elk bord tot slot met een paar geroosterde tomaatjes.

 

print