Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Merguez Hotdog met Verse Kruidensalsa

Ingrediënten:

4 (Turkse) pistolet broodjes

8 Merguez worsten (medium formaat)

1 ui

Verse peterselie (half bosje)

Verse munt (blaadjes van een aantal takjes)

Verse bieslook (een handje)

1/2 rode kool

1 limoen

Olijfolie

Zout & Peper

Heinz [Seriously] Good Mayonaise

Heinz Tomato Ketchup

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Methode:

  1. Bak de Merguez worstjes gaar op laag-middelhoog vuur. Je kunt de worstjes eventueel ook grillen op de barbecue!
  2. Hak de kruiden fijn en meng deze met de fijngesneden rode kool in een kom. Voeg wat olijfolie, limoensap, zout en peper naar smaak toe. Zet apart.
  3. Als de worstjes gaar gebakken zijn kun je ze verwijderen uit de pan en het versnipperde uitje bakken in het vet van de worstjes. Let op dat je het uitje niet door bakt, maar juist een 'crunchy' textuur blijft houden.
  4. Snij de broodjes open en bouw je Merguez Hotdogs op met eerst een laagje mayo, dan wat van de kruidensalsa als bedje voor de Merguez worstjes. Vervolgens voeg je wat van de gebakken ui toe en ketchup. Maak de hot dogs af met wat fijngesneden, verse bieslook. Tijd om te smullen!

    PS. De lekkerste Merguez worstjes haal je bij de Turkse slager, maar je kunt deze fijne worstjes tegenwoordig ook bij (bijna) alle supermarkten kopen!

 

print