Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Mediterraanse Tosti met gegrilde spitskool en granaatappel

Ingrediënten:

2 zoete puntpaprika's

2 eetlepel olijfolie

Peper naar smaak

4 boterhammen naar keuze

8 sneden Coppa di Parma

20 gr. feta kaas

15 blaadjes koriander (of naar smaak)

2 snuifjes komijn

Heinz Tomato Ketchup 50% minder suikers & zout*

citroensap naar smaak

1 spitskool (4 bladeren)

2 lente uien

10 cashew noten

1/2 granaatappel

  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 30 minuten

Methode:

Voorbereiding

  1. Voor dit recept mag de BBQ goed heet gestookt worden. Mik op een temperatuur tussen de 200 en 250°C. De BBQ kan natuurlijk ook gewoon vervangen worden door een koekenpan.
  2. Plaats de puntpaprika op zijn geheel tussen de kolen tot het vel zwartgeblakerd is. Verwijder deze uit het vuur en laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de zwarte schil eenvoudig verwijderen en blijft een magisch stukje paprika over.
  3. Leg het rooster op de BBQ zodat het kan voorverwarmen en snij ondertussen de spitskool salade in 2 gelijke stukken. Wrijf in met olie. Plaats de spitskool op de vlakke zijde op de BBQ en gril tot de onderzijde goudbruin kleurt. Grill ondertussen ook de lente ui even mee.


Samenstellen van de tosti

  1. Neem een boterham en leg hierop 2 sneden Coppa di Parma. Leg hier dunne plakjes griekse feta op. Leg verspreid over de tosti enkele blaadjes koriander.
  2. Ontpit de puntpaprika en leg deze open over de feta zodat de volledige vlakte wordt bedekt met een dunne laag en besprenkel met een snuifje komijn.
  3. Leg vervolgens terug 2 sneden Coppa di Parma zodat het vlak van je tosti bedekt is en dek af met de 2e boterham. Herhaal deze stappen met je 2e tosti
  4. Smeer beide zijden van de Tosti in met olie en grill tot goudbruin op de BBQ. De temperatuur van je BBQ is ondertussen waarschijnlijk al iets gedaald. Blijf toch bij je vuur want het grillen kan snel gaan afhankelijk van de temperatuur van je BBQ.
  5. Serveer deze Tosti met de gegrilde salade en de heerlijke Heinz Tomato Ketchup 50% minder suikers & zout*

 

Samenstellen van de salade

  1. Trek de bladeren van de spitskool salade zachtjes uiteen en leg in een bowl. Sprenkel wat citroensap en peper over de salade.
  2. Snipper de lenteui en roer door de salade
  3. Bak de cashewnoten lichtjes aan tot ze goudbruin zijn terwijl je de granaatappel ontpit.
  4. Voeg wat sap van de Granaatappel toe aan je salade, meng goed door en gooi er wat granaatappel pitten bovenop.
  5. Garneer met de geroosterde cashewnoten!

 

*50% minder suiker en zout in vergelijking tot de traditionele variant Heinz Tomato Ketchup

 

print