Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Linzenschotel recepten

Linzenschotel met gehaktballetjes

Ingrediënten:

1 pot Heinz [Seriously] Good Pastasaus Arrabiata

2 blikken linzen (uitlekgewicht per blik: 265 gram)

2 paprika's

2 uien

1 dikke wortel

1 teen knoflook

300 gram gehakt

2 theelepels Baharat kruiden

1 theelepel komijnpoeder

een snufje zout

een paar takjes peterselie

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 30 min

Methode:

1. Doe het gehakt in een kom en voeg de Baharat kruiden en een snufje zout toe. Draai er ongeveer twaalf balletjes van.

2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime hapjespan. Bak de balletjes binnen een paar minuten rondom bruin. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even aan de kant op een bordje. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, dat komt later goed.

3. Schrap de wortel en spoel 'm af onder de kraan. Snijd de wortel daarna in kleine stukjes. Snipper de uien.

4. Gooi de wortel en de ui in de hapjespan. Voeg het komijnpoeder toe en bak een minuut of vijf rustig aan.

5. Snijd ondertussen de paprika's in blokjes. Voeg ook de paprika's toe. Pers het teentje knoflook uit en voeg dit eveneens toe. Schep alles om en bak een paar minuten mee.

6. Voeg dan de Heinz [Seriously] Good Pastasaus Arrabiata saus en de gehaktballetjes toe en schep alles om. Laat het geheel tien minuten zachtjes pruttelen.

7. Doe de linzen ondertussen in een zeef en spoel ze even af onder de kraan.

8. Voeg de linzen toe aan de pan en schep alles goed door. Verwarm de linzen een minuut mee. Zet het vuur daarna uit.

9. Hak wat peterselie en garneer de linzenschotel hiermee.

print