Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Limoen churros en chili-chocoladedip

Ingrediënten:

2 dl water

100ml maisolie

200g bloem

100ml Heinz [Seriously] Good Mayonaise

snufje zout

sap van een halve limoen

125g suiker

2 limoenen, schil geraspt

1 rode chili peper, fijngesneden

snufje zout

klontje boter

100g pure chocolade

50ml room

  • Porties: 4

Methode:

1. Verwarm de oven voor op 80 graden.

2. Zet een pannetje met water op het vuur leg de limoenschillen 2 minuten in het kokend water en laat ze vervolgens drogen op een velletje keukenpapier.

3. Voeg de suiker samen met de limoenschillen in een keukenmachine en mix fijn. Laat het zelfgemaakte limoensuiker drogen op een bakplaat in de oven voor 10 minuten op 80 graden. Haal de suiker uit de oven en laat deze afkoelen.

4. Zet nogmaals een pan op het vuur met water en zet daarop een grote kom die het water niet raakt. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade in de kom. Meng dit met de chili peper en de room en breng op smaak met een snufje zout.

5. Voeg voor beslag van de churros het water samen met het sap van een halve limoen, suiker, snufje zout en de olijfolie in een steelpan en breng tot het kookpunt.

6. Haal van het vuur en voeg de bloem toe, blijf roeren totdat er een bal deeg ontstaat en voeg hier de Heinz [Seriously] Good Mayonaise aan toe. Als het een mooi deeg is geworden, even laten afkoelen en in een spuitzak met gekartelde mond gieten.

7. Verhit de frituurpan op 180 graden. Ondertussen kun je de churros op een bakpapier vel spuiten.

8. Schep de het churro deeg voorzicht op een spatel en laat in het frituurvet zakken.

9. Bak de churros voor 3 a 4 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat de churros kort afkoelen en bestrooi met de limoensuiker. Lekker met de chili-chocoladedip!

print