Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Kapsalon 2.0

Ingrediënten:

4 el Heinz [Seriously] Good Mayonaise

4 plakken gerookte ontbijtspek

200 gr gerookte kip

4 aardappelen

1 rode paprika

1 avocado

8 groene asperges

4 bospeen wortels

Handje cherrytomaten (gehalveerd)

Handje granaatappelpitjes

Paprikapoeder

Gemengde sla

Geraspte oude kaas

Olijfolie

Zout & peper

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Bak de plakken ontbijtspek droog en krokant in een pan. Even laten uitlekken op keukenpapier en verkruimel vervolgens de bacon bits in een kleine kom. Leg apart voor garnering.
  3. Snijd de gerookte kip in dunne (het liefst lange) plakjes. Besprenkel deze met olijfolie, een snufje paprikapoeder, zout & peper.
  4. Snijd de groenten in lengte, zodat je een variatie aan 'frietjes' hebt. Besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, zout & peper. Plaats alle groenten op een met bakpapier bedekte bakplaat en pak je (groente-)frietjes af in 25 minuten op 220 graden.
  5. Haal de (groente-)frietjes uit de over en strooi direct wat geraspte kaas eroverheen. Plaats de bakplaat weer in de over en laat de kaas 5 minuten smelten.
  6. Tijd om de next level, seriously good Kapsalon te assembleren. Plaats de (groente-) frietjes op een bedje (goed gedroogde!) blaadjes sla op een bord (of schaal). Strooi eventueel nog wat geraspte kaas eroverheen, indien gewenst. Assembleer zoals jij wilt de avocado partjes, gemarineerde gerookte kip en halve cherrytomaatjes over de (groente-)frietjes. Bestrooi met granaatappelpitjes en serveer lekker met een schep Heinz [Seriously] Good Mayonnaise!

 

print