Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Kalfsentrecote Met Tomaat En Amandel

Ingrediënten:

390g Heinz Tomaten Blokjes Knoflook

2 eetlepels geschaafde amandelen

4 kalfsentrentrecotes van 150-200 gram per stuk

versgemalen peper en zout

3 eetlepels olijfolie

200g champignons, gehalveerd of in plakjes

1 ui, gesnipperd

150ml witte wijn

1 mespuntje saffraanpoeder of enkele draadjes saffraan

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 25 Minuten

Methode:

Verhit de olie en bak de entrecotes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze even warm. Voeg de champignons en ui bij het braadvet en bak 2 minuten. Voeg de wijn en tomatenblokjes met knoflook toe en stoof 2 minuten. Roer dan de saffraan en 1 eetlepel amandelen erdoor. Serveer de saus over of bij de kalfsentrecotes en strooi de rest van de amandelen erover. Lekker met rijst of rösti en tomatensalade.


Tip: Vervang Heinz Tomatenblokjes met knoflook door Heinz Tomatenblokjes of Heinz Tomato Frito.


print