Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Italiaanse Focaccia Burger

Ingrediënten:

1 steak

1 citroen (geraspte schil)

1 sinaasappel (geraspte schil)

1 eetlepel gedroogde tijm

1 eetlepel italiaanse kruiden

snufje peper en zout 

1 knoflook

1 puntpaprika

aluminiumfolie

1 aubergine

1 rode ui

1 theelepel olijfolie

1 snede brood

takje verse tijm

1 focaccia brood

1 bol mozzarella

enkele blaadjes verse basilicum

Heinz Tomato Ketchup

Extra benodigheden

Houtskool BBQ

  • Porties: 1

Methode:

1: Laat je vlees op kamertemperatuur komen.

2 :Begin met het maken van het mengsel van de kruiden voor je vlees. Rasp de schil van een citroen en de sinaasappel in je vijzel. Doe daar een eetlepel Italiaanse kruiden en een lepel gedroogde tijm bij. Kruid met peper en zout en stamp tot een fijne kruiden mengeling.

3: Wikkel de knoflook in aluminium folie en leg tussen de kolen voor 10 minuten.

4: Leg de puntpaprika volledig op het rooster. Draai geregeld om en laat het vel zwart worden. Wanneer je puntpaprika zwart is leg hem dan in een potje en dek het potje af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten staan. Je kan het vel er nu gemakkelijk af halen. Snijd open, verwijder de pitjes en leg de stukken paprika opzij.

5: Snijd de aubergine in plakken en gril ze op de barbecue. Kruid met peper en zout.

6 :Snijd de ui in plakken en leg op de barbecue

7:Druppel wat olijfolie over een snede brood en leg op de barbecue. Als het brood krokant is, leg het dan op een plank en snijd fijn.

8: Haal de look van de barbecue, de look is nu zacht. Plet 2 teentjes knoflook en doe bij het fijngesneden brood en doe er nog wat verse tijm bij. Dit is de knoflook crunch.

9: Wrijf de steak in met de kruidenmix die je in het begin hebt gemaakt en grill op de barbecue. Als je steak de gewenste gaar tijd bereikt heeft, haal hem dan van de grill en laat 5 minuten rusten.

10: Snijd een mooie rechthoek uit de focaccia en snijd vervolgens doormidden. Wrijf in met olijfolie en grill het broodje krokant op de barbecue.

11: Snijd de steak in fijne plakjes.

12: Snijd de mozzarella in fijne plakjes

13: Leg je focaccia broodje op een plank en smeer er wat Heinz Ketchup op. Garneer met de paprika, de aubergine, de rode ui, de mozzarella en de steak. Werk af met de knoflook crunch, Heinz Ketchup en verse basilicum

 

print