Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Italiaanse pasta met gerookte pecorino en gremolata

Ingrediënten:

500 gr verse pappardelle

zout en peper naar smaak

2 zoete puntpaprika's

2 gele courgettes (of groene)

olijfolie

4 sneden verse sneden buikspek

50 gr. gerookte pecorino

1/2 teentje geperste knoflook

3 el fijngehakte peterselie

1 tl geraspte limoenschil

Heinz [Seriously] Good Pastasaus Traditional

Italiaanse kruiden naar smaak

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Methode:

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg hieraan een handjevol zout toe en kook de pappardelle volgens de instructies op de verpakking (bij verse pappardelle ongeveer 10 min.)
  2. Rooster de zoete punt paprika boven een heet vuur tot de schil zwart kleurt.
  3. Snij de courgette in schijfjes van ongeveer een halve cm. Besprenkel met zout en olie en rooster de courgette tot ze een lichte goudbruine kleur hebben. Snij vervolgens in kwartjes.
  4. Wrijf de spekreepjes in met italiaanse kruiden en bak in een pan met een klein beetje olijfolie tot ze mooi goudbruin kleuren.
  5. Terwijl de groenten en het spek garen bereid je gremolata met gerookte pecorino. Plet een half teentje knoflook, voeg hieraan 3 el. fijn gesneden peterselie en 1 tl. limoenschil toe. Rasp hierin de gerookte pecorino naar smaak.
  6. Snipper de spekreepjes met italiaanse kruiden en voeg hieraan de groenten toe in kleine stukken. Voeg Heinz [Seriously] Good Pastasaus Traditional toe en laat nog 2 minuten doorpruttelen.
  7. Dresseer de pappardelle met saus en voeg hieraan gerookte pecorino gremolata toe naar smaak. 

 

print