Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Hamrolletjes Met Tomatenrisotto

Ingrediënten:

390g Heinz Tomato Blokjes Naturel

375ml Heinz Tomato Frito

8 plakken Parmaham of andere rauwe hamsoort

2 eetlepels olijfolie

1 ui, gesnipperd

200g risottorijst

500ml bouillon

100g (vers) geraspte Parmezaanse kaas

versgemalen peper en zout

1 eetlepel balsamicoazijn

1 eetlepel gehakte basilicum

enkele blaadjes basilicum

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 35 Minuten

Methode:

Leg de plakken ham naast elkaar op een plank. Verwarm de olie in een ruime steelpan. Voeg de ui toe en fruit deze 3 minuten zonder te kleuren. Schep de rijst erdoor totdat de korrels glanzen. Voeg de ui toe en fruit deze 3 minuten zonder te kleuren. Schep de rijst erdoor totdat de korrels glanzen. Verwarm de bouillon en voeg deze al roerend lepel voor lepel toe en laat de rijst tussendoor het vocht goed opnemen (15-20 minuten). Schep de tomatenblokjes erdoor en verwarm al roerend. Roer als de rijst beetgaar is de Parmezaanse kaas, peper en zout door de risotto. Verwarm de Tomato Frito, balsamicoazijn en gehakte basilicum voor de saus. Verdeel de risotto over de plakken ham en vorm er stevige rolletjes van. Schep de saus op 4 warme borden, leg de gevulde hamrolletjes erin en garneer met basilicum.



Heinz Tip: Naast de traditionele Heinz tomatenblokjes, kan je ook de variant met oregano en basilicum gebruiken. Ideaal om de authentieke Italiaanse smaak aan het gerecht te geven.

print