Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Gazpacho

Ingrediënten:

500ml Heinz Gezeefde Tomaten

400g Heinz Gepelde Tomaten

2 sjalotjes of ui, gesnipperd

1 klein komkommer, gepeld en fijngehakt

2 teentjes knoflook, geperst

2 theelepels paprikapoeder

2 eetlepels olijfolie

100ml (groente- of kruidenbouillon)

versgemalen peper en zout

blaadjes basilicum


Benodigdheden: Staafmixer

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20 Minuten

Methode:

Pureer de sjalotjes, komkommer, knoflook, paprikapoeder en olijfolie met de staafmixer of in de keukenmachine. Schenk er, als je de soep te dik vindt, de bouillon bij en voeg de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten met sap toe en pureer alles tot een gladde soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat de soep in de koelkast goed koud worden. Serveer de soep in glazen of kommen, gegarneerd met een blaadje basilicum. (Schenk de koude soep eens in een thermoskan; lekker voor onderweg of bij een picknick). Minimaal 60 minuten koelen.


Heinz Tip: Geen knoflook op voorraad? Maak het gemakkelijk en vervang de traditionele Heinz tomatenblokjes met de Heinz tomatenblokjes met knoflook.


print