Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Falafel Hotdog Met Koolsla

Ingrediënten:

100 gram kikkererwten

75 gram broccoli

50 gram amandelnoten

1 ei

paneermeel

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel komijn

50 gram rode kool

50 gram witte kool

50 gram ijsbergsla

1/2 granaatappel

1 hotdog broodje

Scheutje olijfolie

Heinz Seriously Good Mayonaise

Heinz Tomato Ketchup

Peper en zout naar smaak

Extra: houten barbecue prikkers

  • Porties: 1
  • Bereidingstijd: 20 - 25 minuten

Methode:

  1. Snijd een paar roosjes van de broccoli, kook ze gaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen.
  2. Doe de kikkererwten, de broccoli en de amandelen samen met het ei en 3 eetlepels paneermeel in de keukenmachine en mix tot een massa. Je moet de massa kunnen kneden dus voeg indien het mengsel nog te nat is extra paneermeel toe. Kruid met peper, zout, komijn en knoflookpoeder.
  3. Maak een balletje van het falafelmengsel en rol tot een worst van de gewenste grootte. Steek een houten prikker in de lengte door de worst, dat maakt het makkelijker om te bakken. Bestrooi de worst met nog een lepeltje paneermeel voor een krokant korstje.
  4. Snijd een stuk van de rode kool, de witte kool en de ijsberg sla en snijd vervolgens in hele fijne reepjes.
  5. snijd de granaatappel in twee, houd de helft van de granaatappel in je vlakke hand (pitjes naar beneden) en sla er met de achterkant van een lepel op zodat de pitjes er uitkomen. Doe de pitjes bij de koolsla en meng alles onder elkaar
  6. Bak de falafel krokant in een scheutje olijfolie. Verwijder het stokje.  Doe alle ingrediënten in het broodje en werk af met Heinz Seriously Good Mayonaise en Heinz Tomato Ketchup. 
print