Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

English Breakfast Hotdog

Ingrediënten:

4 plakjes ontbijtspek

1 grote kop sterke koffie

12 kerstomaatjes

Peper en zout naar smaak

4 dunne kippenworsten

4 eieren

4 Witte pistolets

Olie

Heinz [Seriously] Good Mayonaise naar smaak

Heinz Tomato Ketchup naar smaak

Extra benodigheden: BBQ

 • Porties: 4
 • Bereidingstijd: 20 minuten

Methode:

 1. Verwarm je BBQ tot ongeveer 200°C en plaats hierop een gietijzeren bakplaat. Uiteraard kun je onderstaand recept ook volgen met een gewone koekenpan op het fornuis.
 2.  Terwijl het vuur warm wordt leg je het ontbijtspek in een kop sterke koffie en laat dit intrekken voor een tiental minuten.
 3. Ondertussen halveer je de kerstomaten.
 4. Klop de eieren en kruid met peper en zout.
 5. Giet wat olie op de hete bakplaat en plaats hierop de tomaten met de platte zijde naar beneden. en laat garen tot ze los komen van het gietijzer. Als het goed gaat zijn zien ze er licht aangebrand uit! Geen nood, dit zorgt voor de smaakbeleving die we zoeken!
 6. Plaats naast de tomaten de stukken spek met koffie en bak deze krokant. Ondertussen gaar je de worsten (afhankelijk van de dikte kan de tijd verschillen).
 7. Wanneer de tomaten en spek klaar zijn verwijder je deze van de bakplaat en giet je de geklopte eieren op de bakplaat. Je zal merken dat je omelet in no time klaar is!
 8. Wrijf je opengesneden pistolets in met wat olijfolie en bak deze krokant.

Samenstellen van de ontbijthotdog

 1. Neem je krokant gebakken broodje. Plaats hiertussen een stuk van het omelet zodat het beide open vlakken van het broodje bedekt. Leg vervolgens een stukje spek op één zijde en daarnaast de worst. 
 2. Vouw de ontbijt hotdog dicht en plaats 6 gehalveerde "blackened tomatoes" op de worst. Werk af met Heinz Tomato Ketchup en Heinz [Seriously] Good Mayonaise naar smaak.

Tip: de Heinz Tomato Ketchup vult mooi de smaak van de gebrande tomaat aan die iets zoeter is geworden en terug in balans wordt gebracht met de lichte zuren uit de Heinz Tomato Ketchup . De Heinz Seriously Good Mayonaise ondersteunt het ei! Wees echter met beiden niet te royaal. Beiden dienen ter ondersteuning en niet als camouflage! 

 

print