Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Club sandwich met maple glazed ham, appel en zoet zure rode biet

Ingrediënten:

1 kleine rode biet (rauw)

50 ml witte azijn

1 el suiker

50 ml water

peper en zout

1 appel

een paar blaadjes sla

1 kleine ui

1 stuk Breydel ham, 1 cm dik

1 el maple syrup

Een paar takjes tijm

3 sneetjes donker waldkorn brood

Heinz [Seriously] Good Mayonaise

1 ei

1 el bakpoeder

3 el bloem

1/2 flesje ijskoud bier

  • Porties: 1

Methode:

  1. Was en schil de rode biet.
  2. Zet een pannetje op het vuur met daarin de azijn, water en suiker. Breng het mengsel tot het kookpunt tot dat de suiker is opgelost. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd dunne plakjes van de rode biet met behulp van een mandoline, of met een scherp mesje.
  4. Marineer de rode biet voor minimaal een uur in het suikermengsel, maar hoe langer de biet kan marineren, hoe beter.
  5. Snijd dunne plakjes van de appel, snijd de ui in ringen en was de sla.
  6. Maak een tempura beslag. Doe dit door 1 ei met het bakpoeder en de bloem in een mengkom te mengen tot een beslag. Kruid met peper en zout en giet er een half flesje ijskoud bier bij. Klop op tot een beslag. Doe er eventueel nog wat bier bij als het beslag te dik is.
  7. Verwarm de frituurpan op 180 graden.
  8. Doop de ui ringen in het beslag en frituur krokant in het frituurvet.
  9. Zet een grillpan op het vuur en laat deze heel heet worden.
  10. Gril de ham in de grillpan en bestrijk op het einde met de maple syrup en een paar blaadjes frisse tijm.
  11. Stop de sneden brood in een broodrooster en rooster de boterhammen.
  12. Smeer het brood in met Heinz [Seriously] Good Mayonaise en beleg met de ham, sla, rode biet, appel en de uienringen.
print