Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Chocolade Mayonaise Cupcakes

Ingrediënten:

260g bloem

200g suiker

50g cacaopoeder

2 tl bakpoeder

1 tl baking soda

1/2 tl zout

240ml Heinz [Seriously] Good Mayonaise

240ml melk

2 tl vanille-extract

muffinvorm

250g poedersuiker

1 el roomboter

2/3 el melk

1 tl vanille extract

Evt. voedselkleurstof, bosbessen en sprinkles ter garnering

  • Porties: 4

Methode:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

2. Begin met het zeven van de droge ingrediënten: cacaopoeder, bloem, bakpoeder, baking soda, suiker en zout.

3. Voeg in een aparte kom alle natte ingrediënten toe en meng dit tot een mooi geheel met een mixer in ongeveer 2 minuten.

4. Voeg nu de natte en droge ingrediënten samen in een kom en mix gedurende 3 tot 5 minuten.

5. Verdeel het beslag over de muffinvorm, zodat de vormpjes voor iets meer dan de helft gevuld zijn.

6. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 18-20 minuten goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker of metalen pennetje in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar.

7. Neem de cupcakes uit de oven en laat op een rooster afkoelen, voordat je ze gaat glazuren.

8. Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker, roomboter, melk en vanille extract te mengen in een kom. Voeg eventueel wat voedselkleurstof met een paar druppels water toe voor een mooi kleurtje. Smeer het glazuur over de afgekoelde cupcakes en geniet!

print