Blondie met biersiroop

RDP

Blondie met biersiroop
 Blondie met biersiroop
PORTIES 4
BEREIDINGSTIJD
40 minuten + 35 minuten baktijd
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
INGREDIËNTEN

3 eieren

150g witte chocolade

boter of bakspray

110g Heinz Mayonaise Original

50g walnoten

Yell'oh biersiroop (weglaten voor kinderen onder de 18 jaar)

225g basterdsuiker

40g bloem

1 tl bakpoeder

25g cacaopoeder

1 tl vanille-extract

schepijs

verse munt

BEREIDINGSWIJZE
1.

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een ovenschaal of bakblik van ongeveer 20cm Ø in met boter of gebruik bakspray. Bekleed de vorm met bakpapier.

2.
Zeef de bloem, het bakpoeder en cacaopoeder. Breng een pan met water aan de kook en plaats in de pan een kom die het water niet raakt. Smelt 140g witte chocolade in deze kom.
3.
Klop de eieren op met de suiker en het vanille-extract tot het is ingedikt.
4.
Meng de gesmolten chcolade, de Heinz Mayonaise Original en de walnoten rustig door het eimengsel. Voeg tot slot de bloem, het bakpoeder en cacaopoeder toe.
5.
Giet het beslag in het bakblik en bak de blondie in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten.
6.
Haal de blondie uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Garneer met de biersiroop, fijngesnipperde munt, geraspte witte chocolade en een bolletje schepijs.