Search recipes form

Zoeken Recepten

Search recipes form

Zoeken Recepten

Blondie met biersiroop

Ingrediënten:

40g bloem

1 tl bakpoeder

25g cacaopoeder

140g witte chocolade, in stukken gebroken

3 eieren, medium qua grootte

225g basterdsuiker

1 tl vanille-extract

110g Heinz [Seriously] Good Mayonaise

50g walnoten (optioneel)

Yell'oh bier siroop, naar smaak

verse munt, fijngesnipperd, naar smaak

1 bolletje schepijs (optioneel)

witte chocolade, geraspt (en eventueel gerookt!)

  • Porties: 4

Methode:

1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een ovenschaal of bakblik van ongeveer 20cm in met boter of gebruik een bakspray. Bekleed de vorm met een vel bakpapier.

2. Zeef de bloem, bak- en cacaopoeder. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Zet hiervoor een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Plaats in de plan een kom, die het water niet raakt, en smelt hier de chocolade in.

3. Klop de eieren op met de suiker en vanille-extract tot het lichtjes ingedikt is. 

4. Meng de gesmolten chocolade samen met de Heinz [Seriously] Good Mayonaise en walnoten zachtjes door dit eimengsel. Voeg de bloem, bak- en cacaopoeder toe aan dit eimengsel.

5. Giet het mengsel in het voorbereide bakblik en bak de blondie in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 à 35 minuten op 160°C.

6. Haal de blondie uit de oven als deze gaar is en laat afkoelen op een rooster.

7. Garneer de blondie met het biersiroop, fijngesnipperde munt, geraspte witte chocolade en een bolletje schepijs.

 

Tip: Zoek je meer uitdaging bij het maken van dit recept? Probeer de witte chocolade eens te roken! Check hiervoor de blog van de BBQ Bastard: https://www.thebbqbastard.com/

*Indien het recept gemaakt wordt voor kinderen onder de 18 jaar, de biersiroop weglaten.

print